اینترنت اشیا
سال ۱۹۹۹ کوین اشتون، جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی از جمله اشیاء، هویت دیجیتال داشتند و به کامپیوترها اجازه داد آنها را مدیریت کنند. آن جهان را اینترنت اشیا خواند. در واقع فناوری اینترنت اشیاء (IOT) یا بهتر بگوییم جهان پیشرفته ای است که قابلیت ارسال داده از طریق شبکه های ارتباطی مثل اینترنت و اینترانت را داشته باشد.
فروشگاه اینترنتی و وب سایت خود را به سرعت با سایت ساز سی می پلاس بسازید
با ویرامگ همراه باشید؛ در این مقاله قصد داریم شما را با دنیای پیچیده ی اینترنت اشیا آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید: با پنج دوربین به خلق تصاویر شگفت بروید
اینترنت اشیا یا اینترنت چیزها به تازگی در محافل علمی ایران جا باز کرده است. اما به چه معنا و مفهومی است. این واژه معنای ترکیب Internet Of Things است. این ایده بیشتر از پیش جهانی سازی را ثابت میکند.
لفظ اینترنت برای آن است که شبکه را تشکیل میدهد. در واقع مقصود فقط وب نیست بلکه ارتباط شبکه ای مقصود است. لفظ اشیا نیز به هر چیزی که قابل رویت باشد و قابلیت کنترل شدن و وارد شبکه شدن و ارتباط از راه دور برقرار کردن را داشته باشد، اطلاق می شود.
اینترنت اشیا در کجا استفاده می شود؟
“اشیا” یا “چیزها” مثل: اسباب و وسایل مختلف خانگی، یخچالهای متصل به اینترنت و روشنایی های کنترل کردنی از طریق اپلیکیشن، اتومبیلهای خود ران، ابزارآلات پزشکی، ایمپلنت نظارت بر قلب، فرستنده زیست تراشه در حیوانات مزرعه، حلزونهای الکتریکی در آبهای ساحلی، خودروهای دارای سنسور، دستگاههای تجزیه و تحلیلDNA برای نظارت بر محیط زیست یا دستگاههای عملیات میدانی که به آتشنشانان در عملیات جستجو و نجات کمک میکند.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین هدفون های بی سیم
پس”اینترنت اشیاء” شامل تعداد زیادی از اشیاء به هم وابسته است. این سیستم حتی میتواند نحوه نفس کشیدن شما را تجزیه تحلیل کند تا معلوم شود به چه نوع بیماری مبتلا هستید. چیزها باید قابلیت (فرمان، کنترل، ارتباط، پردازش، اطلاعات، پایش و شناسایی) را داشته باشند و در زمین و هوا و آب قابل شبکه شدن باشند.
اریک فیسچر (متخصص آمریکایی) از تحقیقات خود درباره اینترنت اشیا IOT می گوید: به شبکهای از اشیاء، که میتوانند (باکمک کامپیوتر و از طریق ارتباط اینترنتی) با سایر اشیاء ارتباط برقرار کنند. دو ویژگی اصلی میتواند “اشیاء” مختلف را به عنوان بخشی از “اینترنت اشیاء” قرار دهد: مشخصه هویتی و ارتباط اینترنتی.
بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج درباره آینده کسب و کار ها
هر کدام از این اشیاء هوشمند، یک آدرس پروتکل اینترنتیIP مختص به خود را خواهند داشت تا ابزاری که به ارسال یا دریافت اطلاعات میپردازد، قابل تشخیص شود. این چیزهای هوشمند، قادر خواهند بود سیستمهایی را تشکیل دهند که توانایی ارتباط با یکدیگر را داشته باشند.
تابحال عمدهترین کاربردهای اینترنت اشیاء «مراقبت از سلامت» و «ماشین هوشمند و سرویسهای ابری خودکار» بوده است. برآوردها نشان میدهد تا سال ۲۰۲۰ یعنی تا سال آینده، چیزهای متصل به اینترنت بالغ بر ۵۰ میلیارد عدد باشد.
IOT می تواند یک تغییر بالقوه اساسی را در تمام جوامع ایجاد کند و حتی تغییر شگرفی در سطح بین الملل برای یک کشور به همراه داشته باشد. مثلا در زمینه: کشاورزی، انرژی، مدیریت دولتی، بهداشت و درمان، تولید و صنعت و حمل و نقل برای جوامع راهگشاست و در خدمت ارتش و نیروی نظامی هم است (چه آنکه کاربرد اینترنت و نطفه تشکیل آن در دل ارتش بود).
اینترنت اشیا می تواند حتی تا آنجا پیش رود که شهر را هوشمند سازد و در مصرف انرژی نیز صرفهجویی کند. چرا که قابلیت تنظیم مصرف انرژی در سیستمهای هوشمندِ سلامت و بهداشت، ترافیک،کشاورزی، حمل و نقل را دارد.