حساسیت های غذایی در کودکان

هرگاه دستگاه ایمنی بدن ماده بی ضرر را خطرناک تصور کند و واکنشی بیش از حد لازم در برابر آن نشان دهد حساسیت گویند که گاهی خطرناک است. از آنجا که دستگاه ایمنی کودکان کامل نشده احتمال بروز واکنش در آن ها نسبت به مواد حساسیت زا بیشتر است.

سایت ساز

فروشگاه اینترنتی و وب سایت خود را به سرعت با سایت ساز سی می پلاس بسازید

کودکانی که حساسیت غذایی پیدا می‌کند ممکن است تا ۳ سالگی خود به خود از آن خلاصی یابند، گاهی یک نوع حساسیت دوام دارد تنها راه علاج آن عدم مصرف است.

سابقه خانوادگی حساسیت غذایی

اگر در خانواده شما سابقه حساسیت غذایی وجود دارد توصیه می شود کودکانتان را ۴ تا ۶ ماه اول فقط با شیر مادر تغذیه کنید و از دادن غذاهایی  که احتمال حساسیت به آنها را میدهید جدا خودداری کنید.

هنگامی که میخواهید کودک را از شیر بگیرید با غذاهایی که دارای مواد حساسیت زای کمتری هستند،شروع کنید؛مانند سیب زمینی،برنج،سیب و گلابی هر بار کودک را با یک غذا آشنا کنید تا اگر نسبت به هر کدام از مواد غذایی واکنش حساسیتی بروزکرد بدانیم مربوط به کدام ماده غذایی است.

البته به یاد داشته باشید که عوامل دیگری غیر از ماده غذایی نیز باعث حساسیت می شوند. مانند گردوغبار حیوانات خانگی مواد شوینده. اگر در خانواده شما نسبت به یک ماده غذایی حساسیت وجود دارد حداقل تا یک سالگی از آن غذا به کودک ندهید.

 

حساسیت پروتئین شیر گاو۴

واکنش های حساسیتی نسبت به  یکی از پروتئین های شیر گاو ویا  شیرهای خشک تهیه شده از  شیر گاو  منجر به علایمی مانند اسهال، استفراغ ،دردهای شکمی و اگزما می شود. برای کودکانی که دچار این حساسیت ها هستند اگر شیر مادر موجود نباشداز شیرهای تهیه شده با سویا یا ضدحساسیت تجویزمی شود.

حساسیت به آجیل

فیت نسبت به آجیل درختی نادر است اما بادام زمینی یکی از شدیدترین واکنش های حساسیتی یعنی شوک آنافیلاکتیک می شود در این نوع شوک گلو متورم می شود و تنفس دچار مشکل می شود.

در خانواده هایی که نسبت به این ماده غذایی حساسیت وجود دارد بهتر است که از دادن بادام زمینی  تا ۳ سالگی به کودک خود اجتناب کنند. اما اگر سابقه حساسیت وجود نداشته باشد، می توان به کودک از ۶ ماهگی محصولات بادام زمینی داد.

 

عدم تحمل لاکتوز

لاکتوز قند موجود در شیر است و و فقدان آنزیم لاکتاز در دستگاه گوارش عدم هضم این نوع قند می شود. از عارضه های اصلی این بیماری اسهال است.

 

عدم تحمل گلوتن

گندم ،جوو فرآورده های آنها حاوی گلوتن هستند این ماده می تواند علایم مانند لاکتوز ایجاد کند. ممکن است عدم تحمل لاکتوز همزمان با عدم تحمل گلوتن بروز کند.

غذاهای حاوی گلوتن را نباید قبل از ۶ ماهگی وارد رژیم غذای کودک کرد. غلات بدون گلوتن مانند برنج، ارزن و ذرت را میتوان از چهار ماهگی آغاز کرد. اگر سابقه عدم تحمل گلوتن در خانواده شما وجود دارد حداقل در سال اول تولد آن را از رژیم غذایی کودک حذف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *