نکات بهداشتی غذای کودک

زمان مطالعه: 3 دقیقه
انجماد و گرم کردن مجدد غذا

پختن مواد غذایی در حجم زیاد و منجمد کردن آنها موثرترین و مقرون به صرفه ترین راه آماده کردن غذا برای کودک شماست. فقط چند نوع پوره مانند پوره موز، هندوانه و بادمجان نمیشود؛
منجمد کرد. مواد غذایی را باید در فریزر قرار داد که ظرف مدت ۲۴ ساعت دمای مواد را به ۱۸ درجه سانتیگراد زیر صفر یا کمتر برساند. غذاهایی را که از حالت انجماد خارج میکنیم هرگز نباید مجددا منجمد گردد. هر چند مواد غذایی خامی را که از حالت انجماد خارج کردید می‌توانید، دوباره برای مصرف در آینده منجمد کنید.

سایت ساز

فروشگاه اینترنتی و وب سایت خود را به سرعت با سایت ساز سی می پلاس بسازید

روش انجماد پوره

پوره تازه پخته شده را بگذارید، تا سرد شود و به دمای اتاق برسد، سپس آن را در قالبهای یخ بریزید و در فریزر بگذارید، سپس تکه های پوره منجمد شده را از قالب جدا کنید، سپس پوره ها را در کیسه فریزر قرار دهید و محکم در آنرا ببند؛ سپس بر روی آن تاریخ بزنید و در فریزر بگذارید؛این کار برای این است که غذا برای مدت زمان زیادی در فریزر نماند‌.

 

اصول صحیح گرم کردن غذا

گرم کردن پوره ها در مایکروویو و یا تابه مشکلی ندارد به شرط اینکه همه جای پوره کاملاً داغ شود. هنگام استفاده از ماکروویو برای گرم کردن غذا مراقب باشید که غذا به طور یکنواخت گرم شود؛ چون ممکن است، بعضی از قسمت های غذا داغ شود و بعضی از قسمتها سرد بماند. بیش از یک بار گرم کردن غذا ممکن است، خطرناک باشد؛ بنابراین هر بار فقط به اندازه قابل مصرف خود، داغ کنید تا از اتلاف بی‌مورد مواد غذایی جلوگیری شود‌.

 

بهداشت غذا

اطفال و کودکان خردسال بسیار حساس هستند، بنابراین باید دقت زیادی در نگهداری و آماده سازی غذاهای آنها کرد.
در چند ماه اول زندگی کودک، مراقبت بیشتری باید به عمل آورد. اما وقتی که کودک شروع به حرکت کرد، بجز شیشه ها و سر شیشه های او نیاز نیست، چیز دیگری را استریلیزه کنید‌‌. ولی حفظ غذا از آلودگی و فساد همیشه اهمیت حیاتی دارد‌.

 

استریلیزه کردن وسایل

شیر گرم محل مناسبی برای زندگی میکروبهاست، بنابراین باید شیشه های کودک را با وسواس بشویید و استریلیزه کنید‌. تا ۱ سالگی همه شیشه ها،سر شیشه ها و فنجانهای کودک و تا ۶ ماهگی قاشقهای مربوط به کودک را استریلیزه کنید.
برای استریلیزه کردن میتوانید از دستگاههای استریلیزه برقی، بخاری یا ماکروویو استفاده کنید. یا صرفا آنها را در یک ظرف آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید، یا باماشین ظرفشویی بشویید.

بهداشت عمومی

بهداشت آشپزخانه لزوما امری پیچیده نیست. چند نکته ساده را رعایت کنید، آلودگی غذا را به حداقل میرساند.
قبل از تهیه غذا دستهایتان را بشویید. هر سطحی را که با غذاهای کودک در تماس است را هر روز با مایع ضد میکروب تمیز کنید. تخته گوشت، سبزی و چاقو های آشپزخانه را بلافاصله بعد از استفاده کردن، بشویید و بگذارید تا با جریان هوا خشک شود. ظروف مربوط به کودک را با حوله یا پارچه تمیز خشک کنید.

 

نکات بهداشتی در رابطه با غذا
  • بعد از تمیز کردن ماهی، گوشت،سبزی و میوه دستهای خود را بشویید.
  • غذا را فقط یک بار گرم کنید و هنگام گرم کردن از حرارت زیاد استفاده کنید تا میکروبها کشته شوند.
  • غذای نیم خورده کودک را برای نوبت بعد نگه ندارید، زیرا که بزاق کودک از طریق قاشق وارد غذا شده و باعث رشد سریع میکروبها میشود.
  • روی غذاهایی که در فریزر می گذارید حتما تاریخ بزنید.
  • غذا را خارج از یخچال نگهداری نکنید زیرا که در دمای اتاق میکروبها به سرعت تکثیر می یابند.
  • همیشه روی نوشیدنی ها و غذاها درپوش بگذارید،تا از آلودگی غذا توسط حشرات حامل جلوگیری کنید.
  • حیوانات خانگی را از غذاها و آشپزخانه دور نگه دارید.

بیشتر بخوانید

چه زمانی برای گرفتن پوشک بچه ها مناسب است؟ (بخش 1) یکی از چیزهایی که در از پوشک گرفتن خیلی مهمه و ما مادرها ذهنمون درگیر میشه اینه که چه موقعی بچه رو از پوشک بگیریم؟ یکی از مسائلی که اکثر مادرها با آن ...
خلاقیت (بخش 2) جایگاه خلاقیت در هوش در خلاقیت هم عقلانیت و مهارت های فکری وجود دارد و هم معنویت خلاقیت بدون معنویت یعنی نابودی یعنی تخریب. مشکلی که امروزه در دنیا د...
درونگرایی و برون گرایی در زوجین هیچ انسانی شبیه انسان دیگری نیست و این اختلاف شخصیت در زوجین ممکن است باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویشان شود. ما انسانها به طور ناخودآگاه به دنبال ف...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *