خواص سیاه دانه: فایده های شگفت انگیز سیاه دانه و تاثیر آن را در سلامتی خود بشناسیم

زمان مطالعه: 3 دقیقه

سیاه دانه که نام علمی آن نیجلا استاویا ( Nigella Sativa ) است. سیاه دانه از میوه یک گیاه گل دار یکساله با رنگهای سفید و بنفش از راسته گل های ساعت و تیره آلالگان به دست می آید. به گفته گیاه شناسان، این گیاه گلدار بومی نواحی جنوب و جنوب غرب آسیاست.

سایت ساز

فروشگاه اینترنتی و وب سایت خود را به سرعت با سایت ساز سی می پلاس بسازید

سیاه دانه در بسیاری از غذاهای هندی و خاورمیانه ای استفاده می شود. بعضا به خاطر شباهت مزه سیاه دانه به فلفل سیاه، از آن به جای فلفل سیاه در بعضی غذا ها استفاده می کنند.

 

بیشتر بخوانید:  چوب میخک : فواید و روش استفاده

 

سیاه دانه سرشار از برخی مواد معدنی ضروری مثل آهن، پتاسیم، فیبر، کلسیم و… است. همچنین از آن به عنوان یکی از منابع عالی فیبر و اسید های آمینه، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مواد ضد التهابی و ضد سرطانی به حساب می آید.

با ویرامگ همراه باشید؛ در این مقاله قصد داریم به برخی از خواص سیاه دانه اشاره کنیم. با ما تا انتها همراه باشید.

 

گیاه گلدار سیاه دانه

خواص سیاه دانه

  • سیاه دانه، طبیعتی گرم دارد که به خاطر اشتن تیموکیتون اثر ضد تشنجی بر بدن دارد. تحقیقات نشان می دهد که سیاه انه شروع تشنج را به تاخیر انداخته و مدت آن را کاهش می دهد.
  • سیاه دانه برای کاستن از نفخ شکم و گاز های معده نیز موثر واقع می شود.
  • یکی دیگر از خواص سیاه دانه در فعال کردن هورمون های زنان است. همچنین می تواند مدت زمان قائدگی را تنظیم کند.
  • سیاه دانه می تواند شیر مادران را زیاد کند.
  • اگر سیاه دانه را با سرکه مصرف کنید می تواند به دفع کرم های دستگاه گوارش بینجامد.
  • مصرف مخلوط سیاه دانه و عسل می تواند درد رحم پس از زایمان را تسکین دهد.
  • اگر به دندان درد مبتلا شدید، می توانید با غرغره کردن جوشانده سیاه دانه در سرکه، درد خود را تسکین دهید. این کار همچنین باعث محکم تر شدن دندان هایتان می شود.

 

 خواص سیاه دانه

 

طرز تهیه ترکیب سیاه دانه و عسل

ترکیب سیاه دانه و عسل دارای خواص بی نظیری است. باید این نکته را بدانید که خواص سیاه دانه با ترکیب شدن در هر ماده ای تغییر می کند که یکی از معروف ترین این ترکیب ها، ترکیب سیاه دانه و عسل است. سیاه دانه برای کسانی که دارای مزاج بلغمی هستند، مفید است و بلغمی بودنشان را کم می کند.

 

بیشتر بخوانید: خواص ترب و استفاده از آن در درمان های خانگی

 

برای درست کردن ترکیب سیاه دانه وعسل، باید سیاه دانه را پودر کنید و بلافاصله با عسل مخلوط نمایید. علت این که در این کار باید سرعت عمل داشته باشید، برای این است که اثر دارویی آن کم نشود. این ماده به دست آمده باعث می شود سلول های بتا تحریک شوند. همچنین این معجون می تواند بدن کسانی که با سلاح های شیمیایی مسموم شده اند را پاکسازی کند. به علاوه، نوشیدن این معجون می تواند درد جمجمه و سردرد را تسکین دهد.

نکاتی که لازم است درباره خواص سیاه دانه بدانید

کسانی که پس از سرماخوردگی به صورت مداوم عطسه می کنند، قادرند جوشانده مخلوط روغن زیتون و سیاه دانه را به مدت یک دقیقه روی پیشانی شان بگذارند. این کار باعث می شود از شر عطسه های پی در پی خلاص شوند.

جویدن سیاه دانه، به دلیل آن که با بزاق دهان ترکیب می شود، سبب درمان زگیل خواهد شد.

استعمال بخور سیاه دانه در پاییز (هفته ای یک بار) برای افرادی که به سینوزیت مبتلا هستند، از تشدید سینوزیت پیشگیری خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *